Известие

Collapse
No announcement yet.

не иска да запали, свети дюзата за грешка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не иска да запали, свети дюзата за грешка

здравеите аз сам нов собсвеник на алфа 166, взех я в това састояние отчаивашто, проблема е че като свети диузата не иска да пали, има моменти когато изгасва диузата и тогава колата пали, ако колата работи и светне диузата колата продалжава да си работи, ниакои ако има опит в това молиа ви нека да го сподели за да знам кокво я боли милата ми.. балгодаря предварително,
    28
    импулсен датчик
    39.29%
    11
    датчик за високо налегане
    10.71%
    3
    какво ли е ?
    50.00%
    14
    мисли, преди да дейсваш !!!

Диагностика,друго няма
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

откарах я на маистор и тои каза че е импулсен датчик на коленовиа вал, свалих го и го замерих, до колкото разбрах е здрав, а ако всеки ден хода на диагностика ще ми излезне солено.

Comment

Местя в правилния раздел.
        Добре дошъл на новия колега и молба да влага повече старание в писането - много повече старание.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

добре заварили, ще се стараиа да сам по исчерпателен, значи нещата стояат така : миналиа собственик пали колата и му светва лампата кояато изобразиава диуза, гаси я и не иска да запали, така колата остава 3 месеца. идва си тапиа собсвеник и ресхава да запали колата,слага акумулатоара но обарква клемите в следствие на което динамото изгаря,. колата става мояа собственост,опитвам да я запаля но светва вапросната лампа за диузата и колата не иска да запали, след доста пробваня лампата изгасна и колата запали, диузата почна да свети но колата работи, след това изгасих колата дадох на контакт и диузата пак светеше пробвах да я запалияа но не моставаше, това се повтори няколко пати, откарах я на маистор които има програмите за алфа, тои ми каза че е датчика на коленовиа вал, свалих го и ми казаха как да го испробвам, направих теста и и установих че датчика има сапротивление от 814, като го допра до магнит се увеличава до над 1.200. искам да ви попитам някои дали знае от какво друго може да е. ?

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:15 ----------

stava duma za ALFA ROMEO 166, 2,4 JTD
          Last edited by sonchev; d.m.y г., 14:27.

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
            добре заварили, ще се стараиа да сам по исчерпателен, значи нещата стояат така : миналиа собственик пали колата и му светва лампата кояато изобразиава диуза, гаси я и не иска да запали, така колата остава 3 месеца. идва си тапиа собсвеник и ресхава да запали колата,слага акумулатоара но обарква клемите в следствие на което динамото изгаря,. колата става мояа собственост,опитвам да я запаля но светва вапросната лампа за диузата и колата не иска да запали, след доста пробваня лампата изгасна и колата запали, диузата почна да свети но колата работи, след това изгасих колата дадох на контакт и диузата пак светеше пробвах да я запалияа но не моставаше, това се повтори няколко пати, откарах я на маистор които има програмите за алфа, тои ми каза че е датчика на коленовиа вал, свалих го и ми казаха как да го испробвам, направих теста и и установих че датчика има сапротивление от 814, като го допра до магнит се увеличава до над 1.200. искам да ви попитам някои дали знае от какво друго може да е. ?

С това объркване на клемите може да са много неща,включително проблем с компютъра,но пак ти казвам с гадаене няма да стане
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
              ...тои ми каза че е датчика на коленовиа вал, свалих го и ми казаха как да го испробвам, направих теста и и установих че датчика има сапротивление от 814, като го допра до магнит се увеличава до над 1.200...

ОК,ама съгласно тоя тест и двата датчика,дето ги върнах,бяха годни, а пък колата запали с третия...
              Само пропуснах - когато колата не палеше заради тоя датчик при мен НЕ светеше дюзата.
              Last edited by endeavour; d.m.y г., 16:59.
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

при мен беше прекъсната едната жичка на буксата на Фазовия датчик от страна на купето и имах същия проблем

Comment

каде се намира този фазови датчик ? знам че наи добриа вариант е да я закарам в некои сервиз но се ухарчих около колата и за това искам вашето мнение, от какво мойе да е. ели на някои дали му се е случвало.
                  Last edited by sonchev; d.m.y г., 18:54.

Comment

№4

Comment

мерси, ще опитам, ще погледна и буксите и кабелите, ще ви информирам когато разбера какав е провлема. ако няекои се досети от какво може да е- да пишеееее.

Comment

не пали

колега,виж устроиството което гаси мотора,понякога лоста заяжда.
                        Алфа Ромео 159

Comment

Аз имах подобен проблем с импулсния датчик /датчик на коляновия вал/. Подобно при теб светваше и колата не искаше да запали. След като го смених с "нов" пак имах проблеми колата работеше мудно прекъсваше и тн. Реших да купя още един дадтчик но този път оригиналния/Bosch/ не заместител /EPS/. След като го смених колата неможах да я позная изчезнаха всички проблеми.

Но както ти е писал "Mury" иди на диагностика.

Успех!
                          Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
                          Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
                          Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

мерси за отговорите колеги, утре ще ви споделя какъв е бил проблема, ще го сменя с друг датчик и ще видиме какав ще е резултата. много ви благодаря...

Comment

Нямам компетентно мненние по темата,но едно изречение в поста на колегате ме шокира,което се отнася за предния собсвеник.Колко трябва да меко казано загубен ,та да объркаш + и - ...Отчайващо!!!
                              Алфа...всичко друго е компромис!
                              http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                              Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                              Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Working...
                              X